fbpx
//Vuoden 2021 taksiammattilainen: Alan tilanne näyttää nyt valoisammalta

Mediatiedote 27.1.2022

Taksiyrittäjä Jani Kumpulainen Iisalmesta on valittu Vuoden 2021 Taksiammattilaiseksi. Taksiliiton järjestämässä äänestyksessä hän sai kehuja niin ammattitaidosta, luovuudesta kuin koko yrityksen palveluhengestä. Kumpulainen uskoo, että taksiala alkaa olla nyt koronan paremmalla puolella.

Kuva: Jani Kumpulainen.

Jani Kumpulainen on taksiyrittäjä kolmannessa polvessa. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään hän suuntasi sähköalalle ja toimi opintojen ohessa kuljettajana lähinnä viikonloppuisin. Ala vei kuitenkin mennessään, ja Kumpulaisesta tuli yrittäjä vuonna 2010. Tällä hetkellä taksialan ammattilainen on toiveikas tulevaisuuden suhteen, vaikka haasteita on matkan varrella riittänyt.

Kumpulainen, kuten koko taksiala, joutui vakavasti miettimään yrityksensä selviämiskeinoja koronapandemian myötä.

– Kun kuljetukset loppuivat, tilalle oli keksittävä muuta. Aloitimme kauppatavarakuljetukset. Itse keräilin kaupassa, kuljettajat toimittivat tavarat perille. Sosiaalinen media ja maininta paikallislehdessä toivat palvelulle näkyvyyttä, ja sitä kautta saimme tilauksia. Ravintoloiden ruokakuljetukset, pienpakettien kuljetukset ja jopa kukkamullan mökille toimitus olivat niitä toimia, joilla selvittiin pahimman yli, Jani Kumpulainen kertoo.

– Nyt alalla alkaa näyttää jo valoisammalta, vaikka vieläkin katsotaan eteenpäin vain muutama kuukausi kerrallaan.

Muuttunut lainsäädäntö on myös tuonut taksiyrittäjälle haasteita, joskin myös mahdollisuuksia. Kumpulainen käänsi haasteen mahdollisuudeksi.

– Kun ukki selvisi sodasta ja isä lamasta, päätin selvitä itsekin yhdestä liikennepalvelulaista, vaikka ennätin jo suunnitella yrityksen lopettamista. Sen sijaan laajensin yritystäni. Senhän vuoden 2018 uusi laki mahdollisti. Ostin vanhalta yrittäjältä tilataksitoiminnan, ja yritykseni alkoi kasvaa, nyt neljän auton yritystä pyörittävä Kumpulainen kertoo.

Hän työllistää itsensä lisäksi neljä vakiokuljettajaa ja viisi osa-aikaista. Työntekijöiden varaan yrittäjä laskeekin paljon.

– Työntekijät ovat yrityksen voimavara. Taksiala on palveluala, ja kuljettajien pitää olla tyytyväisiä ja ylpeitä ammatistaan. Meillä on äärimmäisen hyvä, tiivis porukka. Koko maan taksialaa ajatellen pakollinen kuljettajankoulutus olisi kuitenkin hyvä. Kun yrittäjä kouluttaa, voi jotkut itselle selvät asiat unohtua opastamatta, Jani Kumpulainen pohtii.

Kunniamaininnat

Kunniamaininnat vuoden 2021 kilpailussa saivat: Tomi Enqvist, Lapinjärvi, Juha Haikonen, Teuva, Petteri Hietanen, Järvenpää, Aki Mertanen, Polvijärvi, Caro Rantala, Vantaa, Risto Salmi, Vihti ja Jarkko Ylläsjärvi, Kolari.

Kilpailu järjestettiin viime vuoden lopulla viidettä kertaa. Se on jatkoa vuosina 1982–2008 yhteistyössä Seura-lehden kanssa järjestetylle Vuoden taksiautoilija -kilpailulle. Molemmissa kilpailuissa ehdotuksia on pyydetty taksien asiakkailta.

– Valtaosa taksialalla työskentelevistä on asiakaspalvelun ammattilaisia suurella sydämellä, ja Vuoden taksiammattilainen -kisa on erinomainen muistutus siitä. Saimme runsaasti ehdotuksia ystävällisistä, joustavista ja huolehtivista taksinkuljettajista ympäri Suomen, kertoo viestinnän asiantuntija Elina Ala-Heikkilä Taksiliitosta.

Raadissa olivat nyt mukana Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson, johtava asiantuntija Pasi Hautalahti, Traficom, sekä toiminnanjohtaja Anssi Kemppi, Eläkeliitto.

Yhteystiedot toimituksille:

Jani Kumpulainen, Taksipalvelu Kumpulainen Oy, p. 0443075514
Kai Andersson, puheenjohtaja, Taksiliitto, p. 0400 400 348
Elina Ala-Heikkilä, viestinnän asiantuntija, Taksiliitto, p. 040 544 9728

2022-01-27T13:22:40+03:0027.1.2022|Tiedotteet|