/Tietoa jäsenyydestä
Tietoa jäsenyydestä2024-01-25T14:48:50+02:00

Tietoa jäsenyydestä

Tervetuloa jäseneksi!

Suomen Taksiliitto ry valvoo taksiyrittäjien etuja, ja jäsenenä olet mukana vaikuttamassa. Edunvalvonnan lisäksi tarjoamme monipuolisia jäsenetuja, kuten laki- ja tekninen neuvonta, koulutukset sekä ajantasainen tieto, joka auttaa Sinua toimimaan heti oikein. 

Yrittäjäjäsenyys

Taksiliitto on kattojärjestö, jolla on 30 eri puolilla maata toimivaa jäsenyhdistystä, ja osassa näistä vielä jäsenenä yhteensä yli 100 paikallisesti toimivaa yhdistystä. Jäseneksi voi liittyä luvanhaltija, eli toiminimi tai yritys, jolle Traficom on myöntänyt taksiliikennöintiin oikeuttavan luvan. Voit liittyä jäseneksi

  • johonkin Taksiliiton jäsenyhdistyksistä (=jäsenyhdistyksen jäsen) tai
  • jäsenyhdistyksissä jäsenenä olevista yhdistyksistä (= yhdistysjäsen) tai
  • suoraan kattojärjestöön, ilman yhdistysjäsenyyttä (= Taksiliiton suorajäsen).

Kaikkien jäsenten käytössä on aina kattojärjestön neuvonta- ja muut jäsenpalvelut. Yhdistysjäsenet saavat lisäksi käyttöönsä oman yhdistyksensä tarjoamat jäsenedut ja -palvelut ja voivat osallistua näiden toimintaan ja päätöksentekoon. Voit myös liittyä yhdistyksen jäseneksi myöhemmin, kattojärjestön jäseneksi liittymisen jälkeen.

Taksiyrittäjä – Liity jäseneksi tästä

Jäsenmaksu

Jäsenmaksuluokkia on kaksi: alempi silloin, kun yrityksen taksiliikenteen vuotuinen liikevaihto on max 250.000 € ja suurempi silloin, kun liikevaihto on yli 250.000 €. Lisäksi jäsenmaksuun vaikuttaa se, missä yritys/yrittäjä on jäsenenä (Taksiliiton suorajäsen / jäsenyhdistyksen jäsen / yhdistysjäsen).

Kesken vuoden liittyvältä laskutetaan liittymismaksun lisäksi jäsenmaksua liittymisajankohdasta (kk) vuoden loppuun. Joulukuussa liittyvän laskulla on liittymismaksun lisäksi liittymiskuukauden maksu sekä seuraavan jäsenvuoden maksu.

Taksiliiton suorajäsenen vuosimaksu

Vuosimaksu 2024: 278 € tai 389 €. Liittymismaksu on 30 €.

Jäsenmaksu on siis alkaen n. 23 € / kk.

Jäsenyhdistyksen jäsenen / yhdistysjäsenen vuosimaksu

Jos jäsenyys on Taksiliiton jäsenyhdistyksessä, sisältää vuosimaksu kattojärjestön + jäsenyhdistyksen maksun. Jos jäsenyys on sellaisessa yhdistyksessä, joka on jäsenyhdistyksen jäsenyhdistys, sisältää vuosimaksu oman yhdistyksen maksuosuuden lisäksi sen Taksiliiton jäsenyhdistyksen maksun, jossa oma yhdistys on jäsenenä, sekä kattojärjestön maksun.

Esimerkki vuosimaksusta: Jäsenyhdistyksen jäsen
Hämeen Taksiyrittäjät ry on Taksiliiton jäsenyhdistys. Hämeen Taksiyrittäjät ry:n jäsenen vuosimaksu = Hämeen Taksiyrittäjät ry:n maksu + kattojärjestön maksu

Esimerkki vuosimaksusta: Yhdistysjäsen
Järvenpään taksit ry on jäsenenä Uudenmaan Taksiyrittäjät ry:ssä, joka puolestaan on Taksiliiton jäsenyhdistys. Järvenpään Taksit ry:n jäsenen vuosimaksu = Järvenpään Taksit ry:n maksu, Uudenmaan Taksiyrittäjät ry:n maksu sekä kattojärjestön maksu.

Yhdistykset päättävät perimistään maksuista itsenäisesti. Jäsenyhdistyksiin voit tutustua jäsenyhdistysten yhteystiedot -sivulla.

Jäsenyyden voi katkaista koska tahansa kirjallisesti ilmoittamalla: jasenrekisteri(at)taksiliitto.fi tai soittamalla: 020 7756 800. Jo maksettuja jäsenmaksuja ei palauteta.

Taksiyrittäjä – Liity jäseneksi tästä

Jäsenmaksulaskutus

Vuosimaksut laskutetaan tammikuussa. Vuosimaksu on mahdollista maksaa osissa. Lue lisää: jäsenmaksulaskutus.

Lisätietoja:

Taksiliiton toimisto

Tilausvälitysyhtiöt ja kannatusjäsenyys

Lue lisää tilausvälitysyhtiöiden jäsenyydestä ja kannatusjäsenyydestä.

Tutustu 

Liity jäseneksi 

Tapahtumakalenteri 

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA