/Tietoa jäsenyydestä
Tietoa jäsenyydestä2023-04-19T17:45:11+03:00

Tietoa jäsenyydestä

Tervetuloa jäseneksi!

Suomen Taksiliitto ry valvoo taksiyrittäjien etuja. Edunvalvonnan ja vaikuttamistyön lisäksi tarjoamme monipuolisia jäsenetuja, kuten laki- ja tekninen neuvonta, koulutukset sekä ajantasainen tieto, joka auttaa Sinua toimimaan heti oikein. Jäseneksi voivat liittyä luvanvaraista taksiliikennettä harjoittavat henkilöt (toiminimi) tai taksiyritykset. Myös luvanvaraista taksiliikennettä palvelevat tilausvälitysyhtiöt voivat liittyä liiton jäseneksi. Lisäksi Taksiliitolla on kannatusjäseniä.

Yrittäjäjäsenyys

Jäseneksi voi liittyä luvanhaltija, eli toiminimi tai yritys jolle Traficom on myöntänyt taksiliikennöintiin oikeuttavan luvan. Jäseneksi voi liittyä johonkin Taksiliiton jäsenyhdistyksistä tai näissä jäsenenä olevista yhdistyksistä (= yhdistysjäsen). Toinen vaihtoehto on liittyä suoraan kattojärjestön jäseneksi (= Taksiliiton suorajäsen). Kaikkien jäsenten käytössä ovat aina kattojärjestön neuvonta- ja muut jäsenpalvelut. Yhdistysjäsenet saavat lisäksi käyttöönsä oman yhdistyksensä neuvonta- ja muut jäsenpalvelut. On myös mahdollista liittyä ensin Taksiliiton suorajäseneksi, ja myöhemmin kun itselle sopiva yhdistys löytyy, liittyä yhdistykseen.

Taksiyrittäjä – Liity jäseneksi tästä

Jäsenmaksu

Jäsenmaksu alkaen 265 euroa / vuosi

Taksiliiton suorajäsenen vuosimaksu vuonna 2023 on 265 euroa, kun jäsenen ilmoittama taksiliiketoiminnan vuotuinen liikevaihto on max. 250 000 euroa. Tätä isommalla liikevaihdolla vuosimaksu on 371 euroa / vuosi.
Taksiliiton liittymismaksu (kertamaksu) on 30 euroa.

Yhdistysjäsenen maksut

Jäsenen vuosimaksu muodostuu sen mukaan, missä jäsenenä on. Jos jäseneksi liitytään jäsenyhdistykseen, sisältää vuosimaksu maksu kattojärjestön + yhdistyksen maksun. Jos yhdistys, johon jäseneksi liitytään, on jäsenenä Taksiliiton jäsenyhdistyksessä, sisältyy vuosimaksuun myös tämän yhdistyksen maksu. Yhdistysten laskutus hoidetaan valtaosin keskitetysti Taksiliiton toimesta, jolloin kaikki maksut ovat yhdellä jäsenelle toimitettavalla laskulla.

Esimerkkejä erilaisista jäsenyyksistä ja vuosimaksujen muodostumisesta (esimerkkijäsenen liikevaihto max 250.000 euroa)

* Taksiliiton suorajäsenen vuosimaksu = 265 euroa
* Jäsenyhdistyksen jäsenen vuosimaksu (esim. Hämeen Taksiyrittäjät ry:n jäsen) = 265 euroa + Hämeen Taksiyrittäjät ry:n maksu
* Taksiliiton jäsenyhdistyksessä jäsenenä olevan yhdistyksen jäsenen vuosimaksu

(esimerkiksi Järvenpään Taksit ry:n jäsen) = 265 euroa + Järvenpään Taksit ry:n maksu + Uudenmaan Taksiyrittäjät ry:n maksu

Yhdistykset päättävät omista vuotuisista maksuistaan vuosikokouksissaan. Jäsenyhdistyksiin voit tutustua jäsenyhdistysten yhteystiedot -sivulla.

Jäsenmaksulaskutus

Jäsenmaksut laskutetaan kerran vuodessa (tammi–helmikuu). Kesken vuoden jäseneksi liittyviltä veloitetaan jäsenmaksua liittymiskuukaudesta vuoden loppuun. Tammi–huhtikuussa liittyvät jäsenet voivat maksaa laskun osissa. Toukokuusta eteenpäin liittyvien tulee maksaa lasku kerralla. Laskutustapoja ovat: sähköpostilasku, verkkolasku sekä paperilasku.

Osissa maksaminen

Vuosimaksulaskun voi halutessaan maksaa myös osissa. (pois lukien toukokuun jälkeen laskutettavat). Vuosittain lähetetään kuitenkin vain yksi lasku.
Valitessaan osamaksuvaihtoehdon jää laskun saajan vastuulle huolehtia, että vähimmäisosuudet vuosimaksulaskusta tulevat maksetuksi seuraavasti:

Vähintään 1/3 laskun loppusummasta: vuosilaskulla annettuun eräpäivään mennessä
Vähintään 2/3 laskun loppusummasta: 31.5. mennessä
Koko lasku tulee olla maksettuna 31.8. mennessä

Lisätietoja:

Kysy lisää jäsenyydestä: jasenrekisteri(at)taksiliitto.fi tai p. 020 7756 800
Vill du veta mera om medlemsskapet: jasenrekisteri(at)taksiliitto.fi eller 020 7756 828
Further information on membership: jasenrekisteri(at)taksiliitto.fi or tel. +358 20 7756 800

Tilausvälitysyhtiöt ja kannatusjäsenyys

Lue lisää tilausvälitysyhtiöiden jäsenyydestä ja kannatusjäsenyydestä.

Tutustu 

Liity jäseneksi 

Tapahtumat ja webinaarit

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA