fbpx
//Taksit kylmästi paitsioon hankintatuesta

Suomen liikennettä sähköistetään vahdilla. Tukea jaetaan niin kuorma- ja pakettiautoilla liikennettä harjoittaville yrittäjille kuin yksityisille kansalaisille – mutta ei taksiliikenteelle.

– Tämä on täysin käsittämätöntä. Koronapandemian jäljiltä vasta toipumaan lähtevä ala jätetään yksin selviämään tulevista investoinneista, toteaa Suomen Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson täysin tyrmistyneenä.

 

– Kysynnän vilkastuminen on koronarajoitusten jäljiltä vasta vähitellen lähtenyt nousuun pitkän vaikean kauden jälkeen. Pienyrittäjävaltainen ala paikkaa vielä pitkään niitä taloudellisia jälkiä, jotka pandemia on siihen jättänyt. Kalliit investoinnit ovat suurimmalle osalle yrittäjistä yksinkertaisesti mahdottomia ilman tukea, Kai Andersson jyrähtää.

Andersson muistuttaa, että taksit ovat merkittävässä roolissa myös kuntien kuljetuksissa. Taksien ahdingon tulevatkin jakamaan ennen pitkää myös kunnat, joita laki velvoittaa hankkimaan kuljetuksiinsa vähäpäästöisiä ajoneuvoja.

– Miten kunnat pystyvät lain kirjaimen täyttämään, jos markkinoille ei saada vähäpäästöisiä tai päästöttömiä takseja? Uusia sopimuksia tulevista kuljetuksista tehdään jo ensi kesän kynnyksellä, joten yrittäjien on tehtävä päätökset kalustoinvestoinneista pikaisesti, Andersson muistuttaa.

Hän painottaa, että taksiliikenne haluaa olla mukana liikenteen päästövähennystavoitteissa, jos siihen annetaan mahdollisuus.

– Emme halua tukia keneltäkään pois, mutta vaadimme tasapuolista kohtelua kaikille liikenteen toimijoille.

Lisätietoja     puheenjohtaja Kai Andersson p. 0400 400 348

2021-11-22T13:43:46+03:0012.11.2021|Tiedotteet|