fbpx
/Taksiasiakkaalle
Taksiasiakkaalle2019-06-13T10:33:39+03:00

Taksiasiakkaalle

Taksiliikennettä säätelee Suomessa (Ahvenanmaata lukuun ottamatta) 1.7.2018 voimaan astunut liikennepalvelulaki. Taksipalvelun voi uuden lainsäädännön myötä hinnoitella vapaasti. Asiakkaalle on kuitenkin kerrottava etukäteen hinnat tai hinnoitteluperusteet.

Taksipalvelujen saatavuudessa voi esiintyä paikkakuntakohtaisia eroja esimerkiksi eri vuorokauden aikoina tai viikonpäivinä.

Taksiliikenteen harjoittamiseen tarvitaan taksiliikennelupa ja kuljettajalla on oltava taksinkuljettajan ajolupa. Yrityksen nimi ja yhteystiedot sekä kuljettajan nimi on oltava autossa matkustajan nähtävillä.

Taksikupu ei ole enää uuden lainsäädännön mukaan pakollinen varuste taksissa. Jos taksikupua käytetään, on siinä lain mukaan luettava Taksi tai Taxi. Kupu voi olla väriltään keltainen, jossa teksti on mustalla tai päinvastoin.

Taksissa on lain mukaan oltava taksamittari tai muu vastaava laite vain silloin, jos hinnoittelu perustuu matkaan tai aikaan. Taksamittari ei ole pakollinen esimerkiksi silloin, jos käytetään kiinteää hinnoittelua.

Taksipalvelua voi tarjota kaikilla muilla ajoneuvoilla paitsi linja-autolla. Taksi voi siis olla vaikkapa kuorma-auto, mopoauto tai joku muu kolmi- tai nelipyörä.

Taksipalveluja voi tilata yksittäisiltä taksiyrittäjiltä tai taksien tilausvälitysyhtiöistä. Taksin voi tilata puhelimitse tai erilaisilla älypuhelinsovelluksilla. Taksin voi ottaa edelleen myös lennosta liikenteessä tai taksiasemalta.

TAKSIT.fi-palvelun taksihaku löytää Taksiliittoon kuuluvien yrittäjien luotettavat taksit koko maan kattavasti!

Hae oman paikkakuntasi takseja Taksit.fi-taksihausta.

Taksien tilausvälitysyhtiöiden yhteystietoja

Onko taksiyrityksen liikennelupa-asiat kunnossa? Asiakkaat, viranomaiset ja yritykset voivat hakea ja tarkastaa maksutta Traficomin ylläpitämästä VALLU-verkkopalvelusta liikenteenharjoittaja- ja lupakohtaiset tiedot jokaisesta tavara-, taksi- ja joukkoliikenteen yrityksestä Suomessa:

Valtakunnallinen liikenteenharjoittajahaku 

Tutustu

Liity jäseneksi 

Tapahtumakalenteri

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA