//Ajoluvan uusiminen
Ajoluvan uusiminen2023-06-20T10:20:36+03:00

Ajoluvan uusiminen

Taksinkuljettajan ajolupa on voimassa viisi vuotta kerrallaan tai kaksi vuotta, jos olet jo täyttänyt 68 vuotta.

Jos et enää täytä terveysvaatimuksia tai olet syyllistynyt luvan voimassaoloaikana johonkin ajoluvan myöntämisen estävään rikokseen, poliisi voi peruuttaa taksinkuljettajan ajoluvan määräajaksi, väliaikaisesti tai toistaiseksi.

Ajoluvan voimassaoloa ei jatketa automaattisesti, vaan luvan uusimista täytyy hakea. Huomaathan, että ajoluvan uusimista saa hakea aikaisintaan kuusi kuukautta ennen ajoluvan voimassaoloajan päättymistä. Lisää Traficomin sivuilta.

Varmista tarvitsetko hakemuksen liitteeksi lääkärinlausunnon ja valokuvan

Ajoluvan uusimista haetaan Traficomin palveluntuottaja Ajovarmalta. Hakemuksen mukana täytyy toimittaa lääkärinlausunto ammattiliikenteen terveysvaatimusten täyttymisestä, jos olet täyttänyt 45 vuotta tai täytät 45 vuotta nykyisen eli vanhenevan luvan voimassaoloaikana. Jos olet yli 68-vuotias, tulee sinun toimittaa ikääntymisen vaikutukset huomioiva laajennettu lääkärinlausunto hakemuksen yhteydessä Ajovarmaan.

Ennen lääkärille menoa kannattaa täyttää esitietolomake, näin nopeutat käyntiä. Esitietolomakkeen voit tulostaa tämän linkin kautta.

Jos olet toimittanut viiden vuoden sisällä lääkärinlausunnon esim. ajo-oikeuden terveydentilanvalvontaa varten, ei uutta lääkärinlausuntoa tarvita.  Traficom suorittaa luvan uusimisen yhteydessä myös rikos- ja sakkorekisteritarkastuksen.

Taksinkuljettajan ajoluvan uusimiseksi tarvitaan myös valokuva, jos sinulla ei ole voimassaolevaa passia tai henkilökorttia tai Trafin vuonna 2013 tai sen jälkeen myöntämää ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR- tai taksinkuljettajan ajolupaa. Jos sinulla on jokin kyseinen asiakirja, löytyvät valokuvasi jo viranomaisilta.

Lisätietoja Traficomin sivuilta tai Ajovarmasta.

Ajoluvan voi uusia, vaikka sen voimassaolo olisi umpeutunut

Myös jo aikaisemmin vanhentuneita henkilöauton ammattilupia tai ennen vuotta 2010 myönnettyjä taksinkuljettajan ajolupia voi uusia hakemuksella. Luvan uusimiseksi ei tarvitse suorittaa taksinkuljettajan koetta.

Tutustu 

Liity jäseneksi 

 Tapahtumakalenteri

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista 

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA