///Peruskoulujen lähiopetuksen alkaessa kunnilla vastuu oppilaiden turvallisista kuljetuksista

6.5.2020

Linja-autoliitto ja Taksiliitto pitävät myönteisenä peruskoulujen lähiopetuksen alkamista 14.5. alkaen, mutta ovat kuitenkin huolissaan siitä, miten koulukuljetukset järjestetään turvallisesti.

Epidemiatilanne on vaikuttanut laaja-alaisesti ja merkittävästi joukkoliikenne- ja taksipalvelujen kysyntään ja tarjontaan. Koulukuljetukset ovat olennainen osa tätä palvelukokonaisuutta.

– Kunnat ja yrittäjät tarvitsevat konkreettista ohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset voidaan käytännössä turvallisesti toteuttaa, painottaa toimitusjohtaja Timo Koskinen Taksiliitosta.

Liitot korostavat kuntien vastuuta koulukuljetusten turvallisessa järjestämisessä. Lähiopetuksen alkaessa ei kuitenkaan vielä ole yleistä viranomaisohjeistusta siitä, miten koulukuljetukset tulisi järjestää, jotta oppilaat ja kuljetushenkilöstö voivat välttää tarpeettomat lähikontaktit.

– Kuntien sivistystoimen vastuulla on varmistaa koulukuljetusten järjestäminen ja myös se, miten epidemiatilanne otetaan kuljetusten järjestelyissä huomioon, toteaa toimitusjohtaja Mika Mäkilä Linja-autoliitosta.

Koulukuljetusten palvelutarjonta ei kuitenkaan ole nyt samanlainen kuin kouluja suljettaessa. Jos opetusta järjestetään poikkeusaikatauluin ja -järjestelyin, tämä tulee kuntien ottaa riittävän varhain huomioon oppilaskuljetusten järjestämisessä.

Lisätiedot:

Timo Koskinen, Suomen Taksiliitto, p. 040 570 9070