///Paikallistuntemuskoe ei ole laadukkaan taksipalvelun tae

Taksiliitto on tyytyväinen, että paikallistuntemuskoe poistuu lainsäädännöstä. Sillä ei ole ollut enää käytännön merkitystä sen jälkeen, kun taksien asemapaikkavelvoite poistui. Paikallistuntemus on kuitenkin nyt ja tulevaisuudessa osa laadukasta taksipalvelua.

Taksiliitto otti jo liikennepalvelulain valmistelun yhteydessä kantaa paikallistuntemuskokeen tarpeellisuuteen, jos koetta ei voida sitoa todelliseen toiminta-alueeseen.

– Jos asemapaikkoja ei ole, mille alueelle uuden kuljettajan pitäisi ylipäätään paikallistuntemuskoe suorittaa, Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen kysyy aiheellisesti.

Toisaalta paikallistuntemuskoetta ei tarvitse uusia enää myöhemmin, vaikka kuljettaja siirtyisi toiselle puolelle Suomea. Nykyisin paikallistuntemuskokeen voi myös suorittaa vaikka Poriin, mutta ajaa todellisuudessa Helsingissä.

– Paikallistuntemuskoe on antanut asiakkaille väärää viestiä, että taksissa kuljettajalla automaattisesti olisi hyvä paikallistuntemus, Koskinen huomauttaa.

Taksiliitossa otetaankin lainmuutos tyytyväisyydellä vastaan. Paikallistuntemuskokeen poistuessa laadulla kilpailu nousee yhä vahvemmin taksialalla menestymisen mittariksi. Tilausvälitysyhtiöt huolehtivat jo nyt yhtiön piirissä toimivien yrittäjien ja kuljettajien paikallistuntemuksesta. Yksittäiset laadukkaalla taksipalvelulla kilpailevat yrittäjät huolehtivat puolestaan omien kuljettajiensa osaamisesta.

– Uskomme, että asiakkaat arvostavat myös jatkossa laadukasta asiakaspalvelua, jonka yksi tärkeä osa on hyvä paikallistuntemus. Sitä eivät navigaattorit voi täysin korvata, Koskinen muistuttaa.

Taksinkuljettajan koe ja sen hyväksytysti suorittaminen on jatkossakin alalle pääsyn edellytys. Vain erillinen paikallistuntemuskoe on poistumassa lainsäädännöstä.

Lisätietoja toimitusjohtaja Timo Koskinen p. 040 5709 070

2018-09-28T11:45:06+03:0028.9.2018|Tiedotteet|