///Liikennepalvelulain kolmas vaihe voimaan 1.4. – paikallistuntemuskoe poistuu

Liikennepalvelulain kolmas vaihe voimaan 1.4. – paikallistuntemuskoe poistuu

Liikennepalvelulain kolmas vaihe astuu voimaan maanantaina 1.4.2019. Taksiliikenteen kannalta merkittävin muutos on paikallistuntemuskokeesta luopuminen.  1.4. lähtien taksinkuljettajan ajoluvan saamiseksi ei tarvitse enää suorittaa paikallistuntemuskoetta.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on antanut uuden määräyksen taksinkuljettajan kokeen vaatimuksista. Traficomin uutisen aiheesta löydät täältä.

Taksiliitto on kannattanut nykymuotoisen paikallistuntemuskokeen poistamista, sillä se ei enää asemapaikkojen poistumisen jälkeen mittaa tosiasiallista paikallistuntemusta. Paikallistuntemuskokeen on voinut suorittaa minkä tahansa kunnan alueelle  ja sillä on saanut oikeuden toimia taksinkuljettajana kaikkialla Suomessa. Paikallistuntemus on kuitenkin edelleen oleellinen osa taksinkuljettajan ammattitaitoa ja laatutekijä, jolla yrittäjät erottuvat markkinoilla.

2019-04-10T10:32:46+03:0029.3.2019|Uutiset|