fbpx
//Kela-kyytien korvauksiin korotus – Taksiliitto kiittelee linjausta

Tiedote 1.4.2022

Kela-kyytien korvauksiin korotus – Taksiliitto kiittelee linjausta
Suomen Taksiliitto on tyytyväinen varautumisen ministerityöryhmän linjaukseen korottaa sairausvakuutuksesta maksettavien taksimatkojen korvauksia. Liitto kuitenkin kritisoi sitä, etteivät hallituspuolueet päässeet sopuun polttoaineen hintaan vaikuttavan jakeluvelvoitteen määräaikaisesta poistamisesta.

Voimakas polttoaineiden ja muiden liikennöintiin liittyvien kustannusten nousu on johtanut taksialan yrittäjien kustannuskriisiin. Polttoaineiden osuus taksiyrityksen kustannuksista on noussut kohtuuttomasti ja tämä näkyy alan kannattavuudessa.

-Varautumisen ministerityöryhmän linjaus, jonka myötä niin sanottujen Kela-taksien korvauksia nostetaan, on tervetullut helpotus taksialalle. Yhteiskunnan sopimuskuljetusten sopimuskaudet ovat pitkiä ja tämä äkillinen yllättävä kustannusten voimakas nousu on johtanut sopimuskuljetusten osalta ongelmiin, Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson toteaa.

Taksialalla herättää kuitenkin hämmennystä ja jopa pettymystä se, ettei jakeluvelvoitteen poistamisesta määräajaksi päästy sopuun hallituspuolueiden kesken.

-Jakeluvelvoitteen poisto tai edes vähentäminen olisi ollut nopea ja valtiontalouden näkökulmastakin katsottuna kustannustehokas tapa helpottaa liikkumisen kustannuksia, Kai Andersson huomauttaa.

Taksit vapautettava ajoneuvoverosta

Maanteiden tavaraliikenteelle myönnettävää 75 miljoonan euron tukea ei olla suuntaamassa taksiliikenteelle. Ammattiliikenteen voimakkaimmin verotettu toimija, taksi, edellyttää, että taksit vapautetaan mahdollisimman pikaisesti ajoneuvoverosta.

-Ei voi olla niin, että julkisen liikenteen pienin toimija, joka varmistaa pääsyn rautatie- ja lentoasemille sekä linja-autopysäkeille on muita oleellisesti kireämmän verotuksen piirissä. Me taksialalla odotamme verojen ja maksujen osalta kohtuullisuutta ja tasapuolisuutta muun ammattiliikenteen kanssa, Taksiliitto kritisoi.

Lisätiedot toimituksille

Taksiliiton puheenjohtaja Kai Andersson, p. 0400 400 348
Taksiliiton toimitusjohtaja Timo Koskinen, p. 040 570 9070

2022-04-01T15:34:46+03:001.4.2022|Tiedotteet|