//Jesse Hietamäki on Vuoden 2023 Taksiammattilainen

TIEDOTE 18.1.2023

Jesse Hietamäki on Vuoden 2023 Taksiammattilainen

Taksiyrittäjä Jesse Hietamäki Salosta on valittu Vuoden 2023 Taksiammattilaiseksi. Suomen Taksiliiton järjestämään äänestykseen tuli ennätysmäärä, 696 ehdotusta vuoden taksiammattilaiseksi.

Vuoden Taksiammattilainen -äänestyksessä Jesse Hietamäkeä, 29, kuvataan aktiivisena taksiyrittäjänä, joka loistaa asiakaspalvelussa ja jolla on halu vaikuttaa alaan. Hietamäki aloitti taksinkuljettajana vuonna 2017, ja hän perusti oman yrityksen, Taksiliikenne J. Hietamäen vuonna 2020. Hietamäki on Salon Seudun Taksit ry:n hallituksen varajäsen ja Salon Ulataksi Oy:n hallituksen jäsen.

Hietamäki hoitaa yritystään omin voimin yhden miehen yrityksenä. Taksialaa yleisesti vaivaava kuljettajapula vaikuttaa myös hänen yritystoimintaansa. Lomia ja vapaa-aikaa hän viettää silloin, kun saa kuljettajan sijaiseksi. Hietamäki on Taksiliiton jäsen, ja hän kiittelee järjestön pitkäjänteistä edunvalvontatyötä. Nyt toiveet ovat korkealla taksialan lainsäädännön uudistusten suhteen. Paikallistasolle hänellä on konkreettisia odotuksia kunnan ostamasta taksien arkiyöpäivystyksestä.

–Salon seudulla tavoitteet kohdentuvat kaupungin suuntaan. Olemme Ulataksi Oy:n voimin esittäneet kaupungille arkiyöpäivystyksen ostamista. Keskustelu kaupungin kanssa on käynnissä. Kuntien ostama taksien arkiyöpäivystys olisi tärkeä valtakunnallisestikin taksin saatavuuden varmistamiseksi yöaikaan, Jesse Hietamäki pohtii.

Ammattimainen taksiala esille
Taksiliitto korostaa, että valtaosa taksialan toimijoista on vahvoja liikenne- ja palvelualan ammattilaisia, ja Vuoden Taksiammattilainen -haku on tapa tuoda heitä esille ammattimaisen alan edustajina. Haku järjestettiin joulukuussa seitsemättä kertaa. Perinne juontaa vuosiin 1982–2008, jolloin liitto järjesti Vuoden taksiautoilija -kilpailut yhteistyössä Seura-lehden kanssa.

Raatiin kuuluivat tällä kertaa Taksiliiton puheenjohtaja Tuomo Heino, suunnittelija Mia Nyholm Liikenneturvasta sekä poliisitarkastaja Kari Onninen Poliisihallituksesta.

Kunniamaininnat
Vuoden 2023 Taksiammattilainen -haussa kunniamaininnat saivat
Taksiyrittäjä Jussi Kinnunen, Lappeenranta
Taksinkuljettaja Annika Nurmiranta, Kouvola
Taksiyrittäjä Joni Pyykkö, Kellokoski
Taksiyrittäjä Minna Pärssinen, Sastamala
Taksiyrittäjä Kimmo Rantanen, Kotka
Taksiyrittäjä Jyri Siukonen, Riihikoski
Taksiyrittäjä Kimmo Suorsa, Oulu

2024-01-22T10:52:32+02:0018.1.2024|Tiedotteet|