//Jenni Välimäki: (Ainakin) kuusi asiaa, joista jokaisen taksiyrittäjän on syytä olla ylpeä

Blogi

(Ainakin) kuusi asiaa, joista jokaisen taksiyrittäjän on syytä olla ylpeä

Torstaina 20. syyskuuta ylimääräisessä liittokokouksessa hyväksyttiin yksimielisesti sääntömuutokset, jotka ovat merkittäviä Taksiliiton historiassa. Olen ylpeä suomalaisesta taksiyrittäjästä, jonka katse on alan murroksen keskellä kääntynyt rohkeasti tulevaisuuteen.

Ylpeyden aiheita on kuitenkin taksiyrittäjän tavallisessa arjessakin lukuisia, ja aina välillä onkin syytä pysähtyä miettimään, miksi kannattaa olla erityisen ylpeä valitsemastaan ammatista!

1. Taksiyrittäjyyttä tarvitaan

Yhteiskuntamme ei yksinkertaisesti toimi ilman koko maan kattavaa taksiliikennettä.

Vaikka maailma muuttuu, niin taksiyrittäjiä tarvitaan varmasti myös tulevaisuudessakin. Apua tarjoava taksi on lukuisille ihmisille välttämätön kulkuneuvo erinäisissä arjen haasteissa. Kun on todellinen kiire ehtiä määränpäähän, nopein ja sujuvin keino päästä perille on monessa tapauksessa nimenomaan taksi.

2. Taksiyrittäjien ansiosta taksi on laadukas

Jokainen voi taksiin hypätessään luottaa kyydin sujuvuuteen, kuljettajan oikeaan reittivalintaan, autojen laatuun sekä kuljettajien ammattimaisuuteen.

Taksiyrittäjät ovat itse luoneet puitteet ja vaatimukset taksikyydin vähimmäisvaatimuksille, eikä tuosta laadusta haluta jatkossakaan tinkiä. Suomalaisten odotukset ja vaatimukset taksien suhteen ovatkin korkealla, koska he ovat oppineet arvostamaan laatua.

3. Taksiyrittäjät työllistävät

Työllistätte itsenne yrittäjyydellä, ja palkatessanne kuljettajan vaikutatte myös positiivisesti sekä Suomen että kotiseutunne työllisyystilanteeseen. Palkkaamalla työntekijöitä lisäätte yhteiskunnallista hyvinvointia!

4. Taksiyrittäjyys vaatii sitkeyttä ja luonteenlujuutta

Yrittäjyydessä on aina riskinsä ja haasteensa. Yrittäjyys edellyttää lukemattomia työtunteja, eikä kaikki suju aina niin kuin on suunnitellut. Mutta samalla yrittäjyys on myös palkitsevaa. Haasteita on taatusti edessä tulevaisuudessakin, mutta ne eivät saa olla esteitä.

Jokaista teitä yrittäjää tarvitaan. Kannattaa muistaa, että kaikilla ei ole rohkeutta tai mahdollisuuksia lähteä taksiyrittäjäksi.

5. Taksiyrittäjyys on monipuolista

Taksiyrittäjänä ei yksikään päivä ole samanlainen. Taksi muuntautuu moneksi ja on läsnä kaikissa elämän vaiheissa, arjessa ja juhlassa. Ihmiset istuvat taksin palveltavina elämän eri tilanteissa.

Monipuolisten palveluiden tarjoaminen on jatkossakin taksiyrittäjyyden kulmakivi.

6. Taksiyrittäjät ovat luoneet turvallisen taksin

Suomalainen taksi on tunnetusti erittäin turvallinen – myös kansainvälisesti vertailtuna. Taksin kyydissä asiakkaan ei tarvitse pelätä, ja suurin kiitos siitä kuuluu ehdottomasti kaikille taksiyrittäjille.

Te olette olleet rakentamassa suomalaista taksiliikennettä ja on juuri teidän ansiotanne, että suomalaiset luottavat taksiin. Tästä ei tule tinkiä jatkossakaan!

Tässä muutama ylpeyden aihe kaikille taksiyrittäjille, mitä muuta tulee mieleen? Muista, että arvostus omaa ammattiaan kohtaan näkyy aina myös ulospäin niin työkavereille, asiakkaille kuin yhteistyökumppaneillekin.

Usko vahvasti omaan tekemiseesi sekä omaan ammattitaitoosi.

Jenni Välimäki, juristi

Tutustu 

Liity jäseneksi

 Tapahtumakalenteri

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista 

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA

2018-10-18T11:58:27+03:001.10.2018|Blogit|