/Haaveena taksiyrittäjyys jo pikkutytöstä
Haaveena taksiyrittäjyys jo pikkutytöstä2021-04-23T13:51:46+03:00

Haaveena taksiyrittäjyys jo pikkutytöstä

Rovaniemeläinen taksiyrittäjä Ella Karvo kasvoi taksiyrittäjäperheessä, joten yrittäjän arki pitkine päivineen ei tullut hänelle yllätyksenä. Myös Ellan aviomies on taksiyrittäjä.

Taksiyrittäjän työpäivä jatkuu usein sen jälkeenkin, kun parkkeeraa taksin kotipihaan. Yrittäjä tekee tulosta oman ja perheensä hyvinvoinnin eteen. Lainsäädännön muuttuessa taksiyrittäjällä on myös vapaus päättää, missä ja milloin hän yritystoimintaansa harjoittaa.

Ella uskookin kesän tuovan alalle uusia mahdollisuuksia, mutta samalla hän painottaa opiskelun tärkeyttä.

– Säädelty järjestelmä on mahdollistanut alan matalan koulutustason. Nyt tilanne kuitenkin muuttuu, ja koulutuksen merkitys korostuu aivan uudella tavalla. Kilpailutilanteessa on osattava markkinoida omia palvelujaan ja kustannuslaskennan perusteet on hallittava, Ella toteaa.

Ella on valmistunut yhteiskuntatieteiden maisteriksi pääaineenaan johtaminen ja liiketalous.

– Keskityin opinnoissa sellaisiin asioihin, joista uskoin voivani ammentaa myöhemmin omassa yrityksessäni. Samalla kosketus taksialaan pysyi koko ajan läheisenä, sillä ajoin opintojen ohessa isän yrityksessä ja työskentelin tilausvälityskeskuksessa, Ella kertoo.

Johtaminen saatetaan mieltää vain isoille yrityksille kuuluvaksi asiaksi, mutta myös pieniä yrityksiä on johdettava. On tehtävä päätöksiä kaluston hankinnasta tai sopimuksista sekä huolehdittava siitä, että talous on tasapainossa.

Myös työnantajan rooli on tärkeä. Palveluyrityksessä työntekijän rooli korostuu; hänen työpanoksensa vaikuttaa oleellisesti yrityksen menestymiseen.

 

Tutustu

Liity jäseneksi 

Tapahtumakalenteri

Tutustu Taksiliittoon

Ajankohtaista 

Nuijamiestentie 7
00400 Helsinki

020 7756 800
taksiliitto@taksiliitto.fi

TAKSILIITTO SOSIAALISESSA MEDIASSA